Back to top

Pénztárgép felülvizsgálat

2022-12-20

Megkezdtük a partnereinknél üzemelő több száz HostWare oPOS online pénztárgép felülvizsgálati szervizét. A felülvizsgálatra az előző felülvizsgálattól vagy a telepítéstől számított tizenkét hónapon belül kell sort keríteni.

 

Bővebben...

Megrendelő

NAV tájékoztató

Bankkártya elfogadás

2022-07-05

Szállodaszoftverünk új funkciója a bankkártya elfogadó POS terminál kezelés. Az integrációnak köszönhetően közvetlenül a HostWare szállodai front office rendszerből kezdeményezhető bankkártyás vásárlás, illetve előengedélyezés. Az OTP termináljára épülő megoldás a Mastercard, a Visa, az Amex és a SZÉP-kártya elfogadására egyaránt alkalmas.

 

Tanúsítvány

VIZA adatszolgáltatás

2021-08-26

A szálláshelyek számára 2021.09.01-től előírt VIZA adatszolgáltatásra alkalmas HostWare FRO front office programverzió kibocsátása megkezdődött. Kérjük partnereinket, hogy az adatszolgáltatáshoz szükséges okmányolvasó vonatkozásában vegyék fel a kapcsolatot partnergazdájukkal.

 

HostWare - VIZA adatszolgáltatás felhasználói kézikönyv

NTAK tanúsítvány megújítás

2021-06-11

Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatszolgáltatáshoz a szálláshelyek által használt tanúsítványok érvényessége a kiállítást követő 2 év elteltével lejár. Ennek következtében az adatszolgáltatást 2019. június hónaptól megkezdő szálláshelyek számára 2021. június hónaptól új tanúsítványokat szükséges igényelni annak érdekében, hogy az NTAK adatküldésük folyamatos maradhasson.

Lejárt aláíró és autentikációs tanúsítványokkal nem lehet adatot beküldeni az NTAK részére.

Új tanúsítványt igényelni és tanúsítványt cserélni a tanúsítványok lejárata előtt is lehet, a korábban is használt módszerrel: - A tanúsítványigénylésre korábban már felhasznált tanúsítványkérelmek újabb tanúsítványok előállítására nem használhatóak. Ezért a tanúsítványigénylésekhez szükséges új tanúsítványkérelmeket (CSR fájlokat) a front office rendszerben kell létrehozni, ügyelve az aláíró és az autentikációs tanúsítványkérelem fájlok megfelelő elnevezésére a későbbi helyes beazonosítás céljából. - A létrehozott tanúsítványkérelmeket feltöltve az NTAK portálra, előállításra kerülnek az új aláíró és autentikációs tanúsítványok. Itt ügyelni kell, hogy az aláíró tanúsítványkérelem az aláíró tanúsítvány kérelmezéshez legyen feltöltve, az autentikációs pedig az autentikációs tanúsítvány kérelmezéshez. - A tanúsítványkérelmek feltöltését követően az NTAK portálon létrejönnek a tanúsítványok, amelyeket le kell tölteni ügyelve a fájlok megfelelő elnevezésére (aláíró, autentikációs) a későbbi helyes beazonosítás céljából. - Miután elkészültek a tanúsítvány fájlok, a HostWare front office rendszer NTAK regisztrációk kezelése ablakban a kuka gomb segítségével érvényteleníteni kell a meglévő tanúsítványokat. - A meglévő tanúsítványok törlését követően, az új tanúsítványok a felfelé mutató nyíl segítségével importálhatók be a front office rendszerbe, ügyelve az aláíró és az autentikációs tanúsítványok össze nem tévesztésére. A tanúsítványok igénylésének menetéről bővebb információ a szálláshely-szolgáltatók számára készített NTAK kézikönyvben is olvasható. A kézikönyv az info.ntak.hu honlapon érhető el: https://info.ntak.hu/docs/NTAK_Felhasznaloi_kezikonyv_Szallashely-es_tanusitvanykezeles_v5.30.pdf

Teraszokhoz: Mobil rendelésfelvétel

2021-06-11

Alkalmazásunkkal a pincér akár Android-os vagy IOS-es mobiltelefonon közvetlenül az asztalnál veheti fel az éttermi rendeléseket, vagy bonthatja meg a számlákat külön-külön fizetéshez. Segítségével a szállodákban a pincér ellenőrizheti a vendég által megadott nevet és szobaszámot. A HostWare VEN/mob az elterjedt HostWare VEN vendéglátás programunk külön rendelhető kiegészítője.

 

Bővebben...

IFA felfüggesztés meghosszabbítása

2020-12-30

a 2020.12.31-ét követő időszakban

A 140/2020. (IV. 21.) Korm. rendeletet meghosszabbító 696/2020 (XII.29.) Korm. rendelet értelmében a szálláshelyeknek nem kell beszedni és befizetni a vészhelyzet fennállása alatt (jelenleg 2021.02.08-ig) eltöltött vendégéjszakák utáni idegenforgalmi adót, azonban a megállapított adót be kell vallani. A rendeletben foglaltak teljesítése céljából a front office rendszerünkben az alábbiakban letölthető dokumentum lépései szerinti beállításokat szükséges megtenni.

 

Dokumentáció

NAV Online Számla 3.0

2020-12-06

2021. január elsejétől a számlaadat-szolgáltatási kötelezettség ki fog terjedni a nemzetközi ügyletekre, továbbá a belföldi adóalanyok mellett a magánszemélyek részére kiállított számlákat is be kell majd küldeni az adóhatóság részére. Ehhez a számlázó programoknak át kell állniuk a NAV új rendszerére, az XSD 3.0-ra. A 2021. március 31-ig tartó szankciómentes időszak alatt még használható a régi XSD 2.0 specifikáció, de április 1-jétől már csak a 3.0-ás verzió lesz elérhető.

Tekintettel az online számla v3 sémák 2020.12.01-i módosítására, valamint a NAV XSD 3.0 rendszerének 2021.01.04-i várható éles indítására, az új számlázásra felkészített HostWare programok telepítése 2021. január 4-től veszi kezdetét.

Új termék: Mobil housekeeping

2020-03-06

Kezelje a takarítást és a karbantartást mobilon!

A szobatakarítás, valamint a karbantartás feladatainak beosztása sokkal hatékonyabb és pontosabb mobil segítségével. A takarítók és karbantartók mobiljaik útján értesülnek feladataikról, illetve annak segítségével tartják nyilván azokat. A korrekt feladatnyilvántartás eredményeképpen friss, és pontos információk álnak rendelkezésre a személyzet és a vezetés számára, ami végül kevesebb munkaráfordítást és elégedettebb vendégeket eredményez. Mindezt a HostWare FRO/hok szoftver bővítmény teszi lehetővé.

 

Szórólap

Új termék: Okmány beolvasás

2020-02-10

A HostWare FRO szállodai front office rendszer új úti okmány beolvasási funkciója élménnyé alakítja a szállodai check-in folyamatot a vendég és a recepció számára is. A HostWare szoftver, együttműködve az ARH Zrt. által gyártott szkennerrel, egy kattintással beolvassa a szükséges vendég adatokat a front office rendszerbe. Igény esetén egy újabb kattintással pillanatok alatt kinyomtatásra kerül a vendég bejelentő lapja. Az így megtakarított értékes pillanatokat vendégkapcsolat építésre fordíthatja a recepció. A HostWare FRO/pas, úti okmány beolvasás bővítmény, a közismert HostWare FRO szállodaszoftverünk külön rendelhető kiegészítője

 

ÁFA változás 2020

2019-11-20

2020. január 1-jétől a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatás áfa kulcsa a korábbi 18%-ról 5%-ra csökken. A HostWare FRO Szállodai front office rendszerben az ÁFA kulcsok beállítását 2020. első napjának a megnyitását követően kell elvégezni, az alábbi linken elérhető dokumentációban leírtaknak megfelelően.

Dokumentáció

ÁFA törvény 82.§(2)

Panzióknak jutányosan

2019-08-30

A kisebb kereskedelmi szálláshelyek számára speciális feltételekkel ajánljuk több, mint 400 helyen használatos szállodaszoftverünket. A program, ahogy megfelel számos hatósági elvárásnak úgy természetesen az NTAK (Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ) részére történő adatszolgáltatást is biztosítja. A HostWare FRO light szoftver maximum 25 szobáig és akár tízezer forintos havidíjért rendelhető meg. További információért hívja értékesítőinket központi telefonszámunkon: 469-9000 !

HostWare FRO

Turisztikai adatszolgáltatás

2019-07-31

A hatályos rendeletek értelmében 2019 július elsejétől a magyarországi szállodáknak, majd október elsejétől a panzióknak internet útján adatot kell szolgáltatnia az állam által felállított Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) számára

A kereskedelmi szálláshelyeknek az általuk használt szállásértékesítő szoftver segítségével kell megfelelniük ennek az elvárásnak. A HostWare FRO szállodaszoftver biztosítja az adatfeladás funkciót.

HostWare NTAK adatszolgáltatás kézikönyv

HostWare NTAK megfelelőségi igazolás

NTAK információs oldal

Törvény 2018 XCVII (IX. 27.)

Rendelet 235/2019 (X.15.)

Új termék: Vezetői Információs Rendszer

2019-04-15

Monitorozza szállodáját mobilon!

Az ügyvitel digitalizációjának köszönhetően lehetőség nyílt nagy mennyiségű értékesítési adat gyűjtésére és elemzésére. Az adatok megértése és felhasználása a jobb vezetői döntések meghozatala céljából fontos szerepet játszik a vállalkozás teljesítményének növelésében. A HostWare INF szállodai adatelemző applikáció ehhez nyújt meghatározó segítséget szállodatuljadonosok, szállodavezetők és revenue managerek részére.

 

Szórólap

Személyes adatvédelem

2018-05-24

Az Európai Unió Egységes Adatvédelmi Rendelete (GDPR, 2016/679) 2018. május 25-től hatályos, amely a személyes adatok kezelésének átfogó, részletes elvárásrendszere.
A HostWare Kft. tudatos híve az előírások módszeres betartásának. Ennek keretében az általunk fejlesztett és rendszeresen megújított szoftvert a rendeletnek való megfelelést szolgáló funkciókkal felruháztuk. A rendszertámogatási tevékenységet az új elvárásokhoz igazítottuk, az általunk nyilvántartott személyes adatokat az új szempontok figyelembevételével kezeljük. Adatkezelési tájékoztatónkat itt érheti el.

 

NAV Online Számla

2018-04-18

A hatályos rendeletek előírják, hogy az év közepétől a számlázó programok a belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére kiállított, legalább 100.000,-Ft ÁFA tartalmú számla adatait elektronikus úton NAV részére továbbítsák.

Az úgynevezett „online számla” funkciót tartalmazó HostWare programverziót a havidíjas partnereinknek felár mentesen biztosítjuk, ennek hiányában készséggel adunk ajánlatot. Az adatszolgáltatás adózói regisztrációt követően kezdhető meg, ezért kérjük mihamarabb a NAV Online Számla web felületen végezzék el a technikai felhasználó regisztrációját, valamint a hozzá kapcsolódó kulcsok generálását.

NAV közlemény...

A telepítéssel kapcsolatban partnereinket közvetlenül tájékoztatjuk. További információt felhasználóinkhoz dedikált partnergazdáink nyújtanak.

ÁFA változás 2018

2017-12-08

2018.január elsejétől tovább csökken a helyben készült és felszolgált ételek, valamint a saját készítésű alkoholmentes italok ÁFA kulcsa. Azon ételek és italok, amelyeket 2017-ben 18 %-os áfa kulccsal lehetett értékesíteni, 2018-tól 5 %-os ÁFA kulccsal adhatók el. A HostWare VEN Vendéglátás rendszerben az ÁFA kulcsok beállítását 2018. első napjának a megnyitása előtt kell elvégezni, az alábbi linken elérhető dokumentációban leírtaknak megfelelően

Bővebben...

NAV közlemény...

ÁFA változás

2016-10-28

2017.január elsejétől a vendéglátó egységek 27 helyett 18 százalékos ÁFÁ-val értékesíthetik ételeiket, kivéve a nem saját készítésű, vagy nem helyben felszolgált ételeket. Sőt a saját készítésű és helyben felszolgált alkoholmentes italok is az alacsonyabb kulccsal forgalmazhatóak. Tehát a jövőben az éttermi számlázó rendszernek meg kell tudni különböztetni a cikkeket, hogy melyik kategóriába esnek. A kategorizálás és annak a HostWare VEN Vendéglátás rendszerbe való bevitele máris elvégezhető. Ezután az év utolsó napját követő záráskor már csupán a kategóriák ÁFAkulcsát kell aktualizálni.

Bővebben...

NAV közlemény...

Szoftvervásárlás támogatással

2016-10-17

2016. november 2.-tól benyújthatóvá válik a GINOP-3.2.2-8.2.4-16 „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása c. pályázat”:

 

A pályázat segítségével szállodai, éttermi, készletnyilvántartó és pénzügyi rendszereink is egyaránt beszerezhetőek 35% támogatás, 55% hitel és 10% önrész mellett.

Bővebben...

Elektronikusan számlázunk

2016-06-03

A kor igényeinek megfelelően cégünk elektronikus számlák kibocsátását vezeti be 2016. augusztus elejétől. Ennek eredményeképpen partnereink postai borítékbontás helyett e-mailben vehetik át elektronikusan aláírt és időbélyegzett számláinkat. Tehát a számlák szkennelés nélkül, máris állományban állnak rendelkezésre cégen belüli megosztásra illetve megőrzésre.

 

Bővebben...

Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás

2015-10-12

A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet szerint 2016. január elsejétől minden számlázó programnak rendelkeznie kell „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás”menüponttal. Az így elindítható funkció az adóellenőrzések alkalmával a vizsgálat alá vont időszakban készült számlák adatait írja rögzített szerkezetű adatállományba. Fontos tehát az alábbi számlázó programok új verziójának használatba vétele.

Rendszerfelügyeleti vagy bérleti szerződéssel rendelkező partnereink számára az új funkciót magában foglaló verziót a szerződés keretében felármentesen rendelkezésre bocsájtjuk. Előbbi szerződések híján szoftver upgrade megvásárlásával, vagy havidíjas rendszerfelügyeleti szerződés megkötésével juthatnak hozzá partnereink az új programváltozathoz.

● Rendelet

fejlesztő neve
HostWare Kft.
HostWare Kft.
HostWare Kft.
fejlesztő adószáma
10426917-2-42
10426917-2-42
10426917-2-42
a program neve
Szállodai front office programcsomag
Gyógyászati programcsomag
Főkönyvi könyvelés programcsomag
a program azonosítója
HostWare FRO
HostWare SPA
HostWare FOK

Új funkció: Express check-in

2015-08-04

Az okos mobileszközök elterjedésével ma már a számítógépre épülő ügyviteli rendszerek praktikus kiegészítéssel bővíthetők. Ilyen az express check-in is, amelynek során a szállodavendégek maguk adhatják meg adataikat mobileszközzel érkezéskor, vagy akár előtte.

 

Bővebben...

„Százszor szívesebben használnám az online check-in-t, mint hogy sorban álljak.” (a Google marketingvezetője) A cikk...

Új funkció: Elektronikus számla

2015-07-10

Egyre több cég látja meg a fantáziát a papíralapút felváltó elektronikus számlában. A HostWare FRO front office rendszerhez rendelhető eSzámla bővítmény. Ennek használatakor a számlakészítő funkció nyomtatás helyett egy előre kialakított alkönyvtárba hozza létre a számla PDF képét, valamint a számla adatait tartalmazó XML fájlt.
Az állományokat egy webszerveren futó szoftver továbbítja e-mailben az adott vevőhöz. A DigitDoc Kft.-vel való kooperáció eredményeként biztosítjuk ezt a havidíjas szolgáltatást, amely elektronikus időbélyegzést és számlamásolat tárolást is magában foglal.

 

Bővebben...

Új funkció: Channel Management

2015-06-27

A channel management segítségével a szállodák az online értékesítési csatornáikon, a booking.com-on és hozzá hasonló szállásfoglalási portálokon megjelenő adataikat egyetlen, közös felhasználói felületen kezelhetik.
A párizsi székhelyű channel management szoftver szállítóval, az AvailPro-val folytatott együttműködés eredményeképpen elkészült a HostWare FRO szállodai front office program channel mangement-et támogató szoftverbővítménye a HostWare FRO/chm. Így automatikusan kerülnek ki az ajánlatok a szállodaszoftverből az értékesítési csatornákra és hasonlóan automatikusan regisztrálódnak a szállodaszoftverben a foglalások.

 

Bővebben...

Új funkció: Revenue Management

2015-05-28

A szállodák számára a lehető legnagyobb bevétel elérését támogató ügyviteli módszer, melyet a szakma revenue management vagy yield management néven emleget immár a HostWare felhasználók számára is elérhető. Szállodai front office rendszerünket összekapcsoltuk az ismert nemzetközi professzionális revenue management szolgáltató termékével. Az amerikai SAS csoporthoz tartozó IDeaS cég szoftvere kellő adatok birtokában gondoskodik arról, hogy a szálloda jó vendégnek, jó időben, jó terméket, jó áron adhasson el. A HostWare szállodai program a foglalási-, lemondási- és bevételi adatokat értékesítési szegmensek szerinti bontásban, elektronikusan bocsájtja a szofisztikált szempontrendszerű értékelő szoftver rendelkezésére. A funkciót a Mellow Mood szállodalánc 13 hotelében alkalmazza.

 

Havi számla export

2015-01-09

A szállodák a kiszámlázott forgalmukról 2015. január elsejétől havonta elektronikus úton kötelesek adatot szolgáltatni az 50/2013. (XI 15.) NGM rendelet és az azt módosító 11/2014. (II. 28.) NGM rendelet alapján. Minden kereskedelmi szálláshely értékesítő cég számára kötelező a havi adatszolgáltatás, első ízben 2015. február 1. és 15. között.

 

Az adatszolgáltatást kötelezettség ellátásához segítséget nyújt a HostWare SZLA exportáló segédprogram.A program a rendszerfelügyeleti szerződéssel rendelkező partnereink számára a fenti linken díjmentesen elérhető, míg rendszerfelügyelet híján ugyanazon a linken 48 eFt nettó áron megrendelhető.

Számlázó program bejelentés

2014-09-10

A 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet értelmében a cégek számára kötelező az általuk használt számlázó rendszer nevének, fejlesztőjének bejelentése. Későbbiekben az újonnan használatba vett illetve használatból kivont számlázó rendszer bejelentése is kötelező.

● NAV közlemény
● Nyomtatvány
A bejelentés segítése céljából szerepeltetjük alábbiakban cégünk által fejlesztett számlázó szoftverek adatait.

fejlesztő neve
HostWare Kft.
HostWare Kft.
HostWare Kft.
fejlesztő adószáma
10426917-2-42
10426917-2-42
10426917-2-42
a program neve
Szállodai front office programcsomag
Gyógyászati programcsomag
Főkönyvi könyvelés programcsomag
a program azonosítója
HostWare FRO
HostWare SPA
HostWare FOK

Az egyes programok elektronikus formájú felhasználói kézikönyvéhez központi telefonszámunkon elérhető terméktámogató munkatársaink segítségével juthat hozzá.

Online pénztárgép fürdőknek

2014-08-28

Cégünk újabb online pénztárgép típust engedélyeztetett. Az új típus a fürdők illetve szálloda-fürdő komplexumok jegyértékesítését hivatott szolgálni. Típusa HostWare oPOS 2 a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal által adott forgalmazási engedélyszám A143.
A berendezésen működtetett HostWare FIT fürdőbeléptető felhasználói szoftver segítségével jegyek, bérletek értékesítésére illetve vendégazonosító karperec megírására egyaránt lehetőség nyílik.

 

oPOS kassza

2014-04-28

Tavaly jelent meg szoftverházunk számítógép alapú online pénztárgép konfigurációjának típusengedélye a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján.
A berendezés neve HostWare oPOS 1, engedélyszáma pedig A040.

 

Partnereink nagy része megrendelte a korábbi úgynevezett feketedobozos HostWare kasszákat leváltó HostWare oPOS online pénztárgépeket. Jelenleg a leszerződött mennyiség második harmadának kiszállítását végezzük.

Új székhelyen

2013-12-02

Korábbi székhelyünket kinőttük, így nagyobb, korszerűbb irodába költöztünk, tudva, hogy hamarosan 400 hazai szálloda dolgozik HostWare szoftverrel.

 

A fejlődés kiváltotta fejlesztés eredményeképpen a jövőben hatékonyabban szolgáljuk Önöket.